היוצא לרילוקיישן לשוויץ או לנסיעות עסקים יבחין כי פגישות עסקיות בצהריים ובערב הן פופולריות. ארוחת צהריים עסקית אינה פורמלית ועשויה להתקיים בקפיטריה של הארגון. ארוחת ערב היא רשמית יותר ועשויה להיערך במסעדה טובה. ארוחות הערב מתחילות כבר בשעה 18:30, וב-23:00 רוב המסעדות נסגרות.
- אירוח עסקי בבית הוא נדיר למדי.
- אם בכל זאת מוזמנים הביתה, הערב יתחיל בשעה מוקדמת.
- הרמת כוסית הוא תהליך פורמלי. אחרי שהמארח מציע להרים כוסית יש להסתכל עליו ולנסות לחזור על ברכתו (אם אפשר גם בשפה שבה השתמש). בהמשך יש להשיק כוסית עם כל אחד מן הנוכחים סביב השולחן, ורק אז לשתות.
כך מספרים מוצבים ברילוקיישן בשוויץ על השיחות החברתיות:
"לנו, אנשי העסקים הזרים, נראה כאילו הם פחות עסוקים בקטעים חברתיים."
"הייתה בארגון קפיטריה מדהימה, שהמלצרים בה הגישו את האוכל בכפפות לבנות. הבוסית שלי נמנעה בקביעות מלהצטרף אלינו לארוחה. באחד הימים שאלתי אותה מדוע, והיא ענתה שהיא מעדיפה להימנע מסמול טוק עם קולגות."
- חוש ההומור השווייצרי מצריך תגובה מהירה ואינטליגנציה. באופן טיפוסי שווייצרי אחד מתחיל בהערה, האחר מוסיף עליה, הראשון מחזיר הערה, וכך הלאה. ההערות הללו מעלות בעיקר חיוכים, ונדיר לראות אותם פורצים בצחוק רם.
- נושאים טובים לשיחה הם היבטים חיוביים של שוויץ, נסיעות, אוכל וספורט.
- בעת הארוחה אין לדבר על דיאטות, וכמו כן יש להימנע משאלות אישיות ומשיחות בענייני עבודה.
לידיעת מוצבים ברילוקיישן בשוויץ או בנסיעות עסקים, לגבי מתנות:
- מתנות אינן חלק מהזירה העסקית אך במקרה של הזמנה לבית שווייצרי יש להביא מתנה, כגון יין, פרחים או שוקולד איכותי ומשובח, שווייצרי ובשום אופן לא בלגי. אפשר להביא גם פריט מזון מארץ האֵם או מתנה אחרת שמסמלת את הארץ, כגון ספרי אמנות וצילום מקומיים. אם לוגו החברה מוטבע על המתנה, חשוב שיהיה קטן. אם מביאים זר פרחים, יש להימנע מוורדים או שושנים אדומות שהם פרחים לזוגות אוהבים.
- מתורגמנים או מלווים למיניהם יעדיפו מתנה על פני טיפ.
לידיעת מוצבים ברילוקיישן בשוויץ או בנסיעות עסקים, לגבי הלבוש:
- יש להקפיד על לבוש שמרני ונעליים מצוחצחות, במיוחד בתעשיית הבנקאות. בתעשיות מסוימות הלבוש פחות פורמלי.
- אין להפגין עושר ולכן השווייצרים לא עונדים תכשיטים יקרים בפומבי, פרט לשעונים יקרים.