על חשיבות המעמד, התארים והכבוד במקסיקו – לקראת רילוקיישן או נסיעת עסקים

על חשיבות המעמד, התארים והכבוד במקסיקו – לקראת רילוקיישן או נסיעת עסקים

"תארים הם חשובים מאד במקסיקו – כל מי שיש לו דרגה מהצבא נהוג לקרוא לו בתואר מייג'ור רב סרן וכדומה. בישראל פחות מתייחסים לדרגות, אבל שם יציינו זאת בכל שיחה. כנ"ל דרגות של פרופסיה – הם יציינו מהנדס, עורך דין, רו"ח וכדומה וליד זה יציינו את שם המשפחה. כמובן גם ד"ר או פרופ'. למנהל הם יקראו המנהל או הבוס ובנוסף שם משפחתו".

"במקומות העבודה קיימת חשיבות רבה לדרגה ולמיקום בתוך המבנה ההיררכי של הארגון ונוהגים לפנות אחד לשני בציון הדרגה – המהנדס למשל ולפעמים בקיצורים Inge במקום engineer"

"משתמשים בשם הפרטי רק למכרים מאד קרובים ומשפחה. יש לחכות להזמנה להשתמש בשם הפרטי"

"כמו שאצלנו בונים ממ"ד כחדר מיוחד, הם מראש בונים בית למשרתת לאופר שגרה אצלם. ככה זה בבתי יוקרה. יש מעמדות מאד ברורים. יש עובדים – משרתים שאוכלים בנפרד ואסור להם לאכול על כל השאר"

"במקסיקו סיטי כמעט ואין מעמד ביניים. או שאתה עשיר או שאתה עני, אין באמצע".

המקסיקנים הם בעלי המודעות הגבוהה ביותר למעמדם מבין כל תושבי אמריקה הלטינית. המעמד תלוי במשפחה, בחינוך, בעושר ובסמכות. בשיחותיהם מדגישים המקסיקנים באופן מרבי את השונות בין האנשים הנובעת ממגדר, מעמד וגיל. זאת בניגוד לתושבי צפון אמריקה שנוטים למזער יחסים אלו. כשהמקסיקנים מסכימים לרצונה של דמות בכירה הם משתמשים במילים "דון" או "סניור" המעידות על מעמד חברתי. המקומיים פונים ללבנים בתואר "סניור" כסימן לכבוד. בשפתם משתקף הכבוד של המקסיקנים לסמכות פורמלית.

חשיבות הכבוד

"חשוב להם מאד הכבוד"

"בגלל הרגישות הרבה אצלם לכבוד הם יכולים להיעלב בקלות"

"אסור לפגוע באחר. אם הוא נותן לי קולה ואני אומר לו שאני לא רוצה אני מעליב אותו בזה שאני לא לוקח. אם נתנו לך אז אתה חייב לטעום ולא משנה מה ההסבר".

פגיעה בכבודו של אדם נחשבת לפרובוקציה חמורה. כבוד (רספטו) היא מילה טעונה רגשית במקסיקו, היא קשורה לערכים כגון שוויון, הגינות ורוח הדמוקרטיה. ייחודיות הפרט היא רבת ערך עבור המקסיקנים ונותנת כבוד לבעליה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *