רילוקיישן לרומניה או נסיעה לצורך עסקים במדינה כרוך בהתאמות רבות, ביניהן התאמות תרבותיות. קוד הלבוש הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות העסקית, וכדאי להקפיד עליו בכדי להציג רושם מקצועי ולהקל על ההשתלבות בסביבה החדשה.
ברומניה נהוג קוד לבוש פורמלי יחסית בפגישות עסקיות. אנשי עסקים צפויים ללבוש חליפות כהות ומקפידים על נעליים מצוחצחות, ונשים לובשות לרוב חליפות ונעלי עקב. חשוב להקפיד על הופעה נקייה ומסודרת שיכולה לסייע להעביר מסר של כבוד ורצינות.
"ישיבות מתנהלות בחליפות ועניבות"
"הם מגיעים לפגישות בחליפות, אך יש גם אנשי עסקים ברומניה שלובשים חולצה מכופתרת בלי חליפה"
"אני מקפיד על עניבה בפגישות עסקיות"
עם זאת, קיימים הבדלים בין אזורים שונים ברומניה. בערים הגדולות, כמו בוקרשט, קוד הלבוש נוטה להיות פורמלי יותר. לעומת זאת, באזורים כפריים קוד הלבוש עשוי להיות קצת יותר גמיש.
"בני המעמד העשיר ומעמד הביניים מתלבשים יפה. בכפרים הלבוש דל ועני יותר"
מומלץ להתאים את הלבוש לסוג הפגישה ולמעמד המשתתפים בה. ככל שהפגישה חשובה ואסטרטגית יותר לעסקים, כך יש להתלבש בצורה פורמלית ומכופתרת. יחד עם זאת, גם במפגשים פחות פורמליים מומלץ שלא להגיע בלבוש יותר מדי יומיומי.
"ביציאות עסקיות בערב, הישראלים נוהגים ללבוש ג'ינס"
בהשוואה לתרבות הישראלית, קוד הלבוש ברומניה רשמי יותר. בישראל מקובל ללבוש ג'ינס גם בפגישות עסקיות, בעוד ברומניה ג'ינס נחשב בדרך כלל כבלתי הולם לפגישות עסקיות. הבנת הבדלים תרבותיים אלה והתאמת הלבוש לסוג ולאופי המפגש יתרמו להצלחה.