רילוקיישן או נסיעות עסקים לאירלנד: בין מסורת לפתיחות – סקירה של הדת והחברה

רילוקיישן או נסיעות עסקים לאירלנד: בין מסורת לפתיחות – סקירה של הדת והחברה

אירלנד, האי הירוק עם ההיסטוריה העשירה והמורכבת, מציעה חוויה ייחודית לכל מי ששוקל מעבר לארץ או נסיעה לצורך עסקים. כדי להשתלב בהצלחה בחברה האירית, חשוב להכיר את ההיסטוריה הדתית של המדינה ואת השפעתה על התרבות והחברה.

לפני מאות שנים נדדו הקלטים העתיקים ממרכז אירופה לאזורים שונים והתיישבו, בין היתר, באירלנד. נוודים אלו היו בעלי דת דרואידית, אך עם הופעתו של המיסיונר סנט פאטריק הומרה דתם לנצרות. בימי הביניים אירלנד הפכה לארץ "הקדושים והמלומדים", שתרמה לשימור התרבות היוונית והרומאית מימי האימפריות הגדולות.

הכנסייה האירית הקדומה הייתה ליברלית ופרוגרסיבית ואיפשרה גם לנשים להצטרף לשורותיה ולמלא תפקידים משמעותיים, כגון: משפטניות, מורות, נזירות ראשיות ואפילו בישופיות. במהלך הזמן, כאשר צורה ייחודית זו של הנצרות הובאה לידיעתו של האפיפיור ברומא, הוא שינה את פסיקתו והכנסייה הקתולית באירלנד הקשיחה את התנהלותה.

במאות הבאות, נזירים, אחים ונזירות הגישו עזרה הומניטרית ודאגו לעובדי האדמה הפשוטים בתקופה של רעב ואסונות. לעתים קרובות, המשכילים היחידים בכפר היו אנשי הדת והרופאים שהפכו לדמויות בעלות סמכות. הכנסייה הרומית הקתולית הייתה הכוח התרבותי והחינוכי המרכזי, והיא דאגה לשמור על הצביון ועל הזהות הלאומיים.

בשנת 1541 המיר, כאמור, המלך הנרי השמיני את הדת האנגלית מקתולית לפרוטסטנטית. כיום, עם עצמאותה של אירלנד, שש מדינות איריות המצויות בצפון המדינה הן עדיין קתוליות. בתקופה המודרנית, השפעתה של הכנסייה הקתולית הלכה ופחתה במידה מסוימת, כאשר לאנשים ניתנה הזכות להטיל ספק בנושאים כגון איסורים דתיים על אמצעי מניעה, גירושים והפלות.

במשאל עם שנערך בשנת 1972 הצביע העם האירי, באופן מפתיע, למחיקת סעיפים מהחוקה שהעניקו "מעמד מיוחד" לכנסייה הקתולית בהיותה שומרת האמונה הרווחת ביותר בקרב האזרחים.

מתחילת המאה ה-21 הגירה למדינה הובילה לעלייה בשיעורי ההינדואיזם והאסלאם. מבחינת אחוזים, הנצרות האורתודוקסית והאסלאם הן הדתות הצומחות ביותר באירלנד, בשיעורים של כ-100% ו-70% בהתאמה.

באירלנד ישנם גם כ-2,557 יהודים נכון לשנת 2016. מעניין יהיה לבחון האם חלה ירידה במספר היהודים בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" אשר הובילה לעליה רבה באנטישמיות במדינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *