הונג קונג ידועה כמרכז פיננסי עולמי מוביל, עם כלכלה תוססת וחברות גלובליות רבות הפועלות בתחומה. עם אוניברסיטאות מובילות ותשתית מצוינת הונג קונג היא יעד משיכה לאנשי עסקים רבים מכל רחבי העולם המחפשים הזדמנויות קריירה והשקעה, וכן ליעד אטרקטיבי עבור סטודנטים המעוניינים ללמוד בחו"ל.
הבנת סגנון הניהול הייחודי בהונג קונג שמעצב את התרבות העסקית בה, יכולה להיות יתרון משמעותי לקראת נסיעת עסקים או רילוקיישן אליה.
סגנון הניהול בהונג קונג יוצר מבנה היררכי, קונפורמיות ותלות. לעובדים יש מעט מאוד שיקול דעת ויוזמה, ולעתים נדירות נועצים בהם טרם קבלת החלטות. העובדים מצייתים למנהלים ללא עוררין, ואלה מצדם אינם תומכים במערכת משתפת ואינם נלהבים לחלוק מידע עם העובדים.
לצד ציפיות לצייתנות, מוטלת על המנהלים אחריות משמעותית כלפי עובדיהם. המנהלים נדרשים לשמור על הרמוניה, סדר ומשמעת. יחד עם זאת, הם נדרשים להיות רגישים לצורכיהם של העובדים, לשמור על סטנדרטים מוסריים גבוהים, לטפח, להתחשב ולדאוג לעובדיהם בתמורה לנאמנות בלתי-מעורערת, מסירות והתמסרות של הכפופים להם.
כלומר, למנהיג יש את הסמכות לשלוט ולהנהיג את הארגון, ובמקביל מוטלת עליו האחריות לפרנס את עובדיו ולהגן עליהם. מנהיגים מצליחים בהונג קונג הם אלו המצליחים ליצור איזון בין שליטה והנהגה לבין אחריות ודאגה לעובדים.
סגנון הניהול המוערך בהונג קונג הוא סגנון פרגמטי המתמקד בתוצאות ובביצועים, בד בבד עם נטילת סיכונים. מנהלים זוכים להערכה רבה כאשר הם מצליחים להביא להצלחה עסקית, גם אם משמעות הדבר היא נטילת סיכונים מחושבים.
בנוסף, מנהלים בהונג קונג זוכים להערצה ולשבח אם הם מצליחים להפוך לעשירים ומצליחים כי העשירים הם גם בעלי ההשפעה בחברה.
מנהלים בהונג קונג מפגינים יותר פתיחות בין-תרבותית, עצמאות פנימית ולמידה שהיא תולדה של האינטראקציה עם העולם המערבי, בהשוואה לסינים. הם מושפעים מן התרבות הסינית העתיקה, אך גם חיים את תרבות המערב מזה שנים רבות. ניסיון זה מאפשר להם לשמש כמתווכים יעילים בין התרבויות השונות, הן בעולם העסקים והן בחיי היומיום.